20090103

τι θέλω να μου φέρει το 2009



Τα δύο μεγαλύτερα γκρουπ των '00s γράφουν νέα μουσική. Μπορεί η ίδια χρονιά να φέρει το 3ο άλμπουμ των Arcade Fire και το 4ο των Strokes; Πόση συγκίνηση να αντέξω;

Το 'Unless It's Kicks' είναι το αγαπημένο μου κομμάτι από το 'Tulips' και μετά και δεν έχω σταματήσει να το λιώνω. Μπορώ τώρα καλέ μου Άγιε Βασίλη να δω ζωντανά τους Okkervil River;

'Don't Stop' της Annie: το καλύτερο άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε το 2008. Μακάρι το 2009 να της φερθεί καλύτερα.

Oι Blikk Fang αποτελούνται από τους Andrew VanWyngarden των MGMT και Kevin Barnes των Of Montreal και αν η indie rock έχει όρια, αυτοί θα τα φτάσουν, στα σίγουρα.

Speaking of, την άνοιξη οι MGMT μπαίνουν ξανά στο στούντιο για να εδραιώσουν τη θέση τους ως το τελευταίο μεγάλο συγκρότημα που θα προλάβουν να βγάλουν τα '00s ή απλά να μείνουν στη μνήμη για το θαυμάσιο ντεμπούτο τους και μόνο.

Όσο έπαιξαν οι Pinks και οι Katys και οι Avrils, έπαιξαν. Η Kelly Clarkson, δηλαδή η μεγαλύτερη φωνή της ποπ, επιστρέφει εντός του μήνα με κομμάτι από τους Dr. Luke και Max Martin δίνοντας ελπίδες για ένα νέο 'Since U Been Gone'.

O Monsieur Minimal είθε να γνωρίσει κύμα hype αντίστοιχο με της Monika(s) γιατί το αξίζει πολύ περισσότερο από αυτήν.

Rock Werchter. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί έκανα πέρσι τη μαλακία να μην πάω, αλλά φέτος αυτά κομμένα. Ό,τι καλύτερο έζησα το 2007 (ήταν κακή χρονιά :p) επιστρέφει σε redux για το '09.

Speaking of, Oasis live διάολε! Μπορεί πλην ενός ακριβώς κομματιού να μη μου έχει αρέσει οτιδήποτε έχουν κάνει μετά τα δύο πρώτα άλμπουμ τους, αλλά τα ρημάδια είναι τόσο σπουδαίες δουλειές που τους έχουν κερδίσει καλή θέληση δίχως τέλος. Και φυσικά παιδικό ενθουσιασμό που θα τους δω ζωντανά επιτέλους.

Όταν η ένδοξη ζωντανή ιστορία της ποπ συναντά το λαμπρό και ιδιοφυές παρόν της, το αποτέλεσμα... στις 23 Μαρτίου. 'Yes', ονομάζεται πολύ ταιριαστά το νέο άλμπουμ των Pet Shop Boys, σε παραγωγή Xenomania.

Oι οποίοι Xenomania συνεχίζουν ασταμάτητα να ξεπετάνε αλμπουμάρες για τις Girls Aloud, κι εγώ θα ονειρεύομαι μέχρι τελευταία στιγμή οτι θα μπορέσω να τις δω στην εμφάνισή τους στο Wembley με τους Coldplay τον Σεπτέμβριο. Αδύνατον να συμβεί, αλλά τι wishlist θα ήταν αυτή αν είχα μέσα μόνο τα στάνταρ;

Η διαδικασία σταδιακής συγκέντρωσης του τοπ-20 της δεκαετίας. Ψοφάω για λίστες, και αυτή είναι η απόλυτη! Κι αν η κορυφαία πενταροεξάδα είναι ψιλοσχηματισμένη ήδη, το ξεσκαρτάρισμα για από εκεί και κάτω θα είναι τρελό nail-biter.

Και όπως πάντα, το πιο αναμενόμενο όλων είναι αυτό που δεν ξέρω. Δεν είναι κλισέ, είναι αυτό που με κάθε ειλικρίνεια πάντα πιστεύω. :)

Καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: