20081211

xx / 'Don't Stop' - Annie


Tη νορβηγίδα Annie τη γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια, μασώντας τσίχλα. Και αν η μουσική βιομηχανία έβγαζε καθόλου νόημα, η #8 σε αυτό το τοπ (ή κάπου εκεί τριγύρω-- όπως αλλάζω συνεχώς τις επερχόμενες θέσεις σα μανιακός μέχρι και στην τριάδα κατέληγε) θα είχε καταληφθεί από αυτήν και το follow-up άλμπουμ της, 'Don't Stop'. Το μικρό εμποδιάκι που δε με αφήνει να το κάνω; Το άλμπουμ, παρ'ότι έτοιμο και leak-αρισμένο εδώ και 6-7-8-500 μήνες, δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Αντ'αυτού η κυκλοφορία του πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που τελικά η Annie εγκατέλειψε τη δισκογραφική και την τελευταία φορά που είχα το κουράγιο να τσεκάρω τι γίνεται με αυτή την ιστορία, η τύχη του άλμπουμ ήταν στον αέρα. Οπότε επειδή μπορεί κάλλιστα να μην του δοθεί ποτέ η ευκαιρία να μπει σε κανένα τοπ, το αναφέρω τουλάχιστον τιμής ένεκεν ως μια από τις 2 (*) αγγλικές electropop αλμπουμάρες της χρονιάς.

Kομμάτια δίνουν οι Richard X (του 'Chewing Gum') και Xenomania (της μισής αγγλικής ποπ παραγωγής, και που ως γνωστόν δεν γίνεται να κάνουν λαθος), τα γλυκά νιαουρίσματα της Annie συνοδεύουν ποπ ήχους που καλύπτουν από power ballads μέχρι dancefloor ύμνους, και γενικά το όλο σύνολο με κάνει να λυπάμαι που δε μπορώ να έχω έναν αριθμό εκεί πάνω αριστερά στον τίτλο. Είθε το 2009 να φερθεί καλύτερα στην Annie.

(*) subtle hint.

Annie - Songs Remind Me of You

(Κι επειδή δε μπόρεσα να βρω μια εύκολη αφορμή για να το χώσω κι αυτό μες στο ποστ, απλά τραβάτε λίγο να θυμηθείτε τι κομματάρα έχει πει και γράψει μαζί με τους Royksopp, ε.)

(To top θα συνεχιστεί από αύριο κανονικά από το #8.)

.

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

Το "Songs Remind Me of You" παίζει δυνατά να'ναι το καλύτερο ποπ (pure pop όμως!) κομμάτι που άκουσα φέτος. Όπως θα έλεγε και το Popjustice (correction... νομίζω ότι εν προκειμένω το έχει ήδη πει): amazing.

Το "Loco" ήταν συμπαθητικό, όλα τα υπόλοιπα που άκουσα όμως μου φάνηκαν σαχλαμαρίτσες.

dark tyler είπε...

Λατρεύω τουλάχιστον ένα ακόμα, το 'My Love is Better'. Φαντάσου να το είχαμε ακούσει και στην αρχική του βερσιόν, ως ντουέτο με τις Girls Aloud...