20131209

#blogovision 2013 / 13

νούμερο δεκατρία:
franz ferdinand - right thoughts, right words, right action

* αγαπημένη ανάμνηση από τους franz ferdinand: όταν τους είδα στο werchter και αφού έπαιξαν την επική εισαγωγάρα του jacqueline, πάνω που πάει να μπει το κομμάτι μας αποχαιρετούν. το πρώτο live που τελείωσε σε cliffhanger.

* το λέω αυτό επειδή ανακοινώθηκαν και για το φετινό φεστιβάλ και δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο το timing. δε σταμάτησα δηλαδή ποτέ να αγαπώ τη μπάντα (ή να εκτιμώ τα φανταστικά live της) όμως ύστερα από καιρό είμαι ξανά ενθουσιασμένος μαζί τους.

* ας πούμε το κενό ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο άλμπουμ ήταν υπερβολικά μεγάλο και δίχως να αξίζει τον κόπο. εκεί διαλύθηκε το momentum, αλλά ποτέ δε σταμάτησα να τους αγαπώ (και το ντεμπούτο τους το ακούω σε τακτικά διαστήματα, δε σταματά ποτέ να είναι amazeballs.)

* γενικώς πάντα οι franz ήταν από αυτά τα συγκροτήματα που ήθελες την ασφάλεια της γνώσης πως υπάρχουν κάπου εκεί έξω. αυτό δε σημαίνει πως κάθε τους κυκλοφορία εξιτάρει, ωστόσο αυτή το κατάφερε.



* δεν το άκουσα για μήνες, μετά το ξέχασα, γενικώς είχε φάει τρελό ignore (όπως καμιά φορά συμβαίνει). το νοέμβρη ήμασταν στο φεστιβάλ θεσσαλονίκης και λιώναμε στην αποθήκη ένα βράδυ στο πάρτυ του κορμοράνου, ο οποίος έπαιζε φανταστικά (όπως πάντα συμβαίνει). φεύγοντας με βαριά καρδιά επειδή δεν αντέχαμε άλλο τη σάουνα, στις σκάλες μας πρόλαβε ένας καταπληκτικός ήχος, πήγαμε να τις κατέβουμε σχεδόν χορεύοντας. στο ρεφρέν κοιταχτήκαμε με τον παν. "ο άλεξ καπράνος είναι αυτός;" - "μωρέ μπράβο οι franz ferdinand."

* με την επιστροφή ψάξαμε και βρήκαμε (και ανταλλάξαμε σχεδόν ταυτόχρονα σε μέιλ) ότι το κομμάτι ήταν το stand on the horizon και ως εκ τούτου όφειλα να ακούσω όλο το άλμπουμ.

* το right action που έχει μικρότερο τίτλο από το ομώνυμο του άλμπουμ. το "υπερβολικά ποπ" evil eye. οι απόψεις του goodbye lovers and friends. τα αθέλητα κουνηματάκια στο stand on the horizon.

* φαντάζομαι δε θα αποτελέσει και spoiler για κανέναν αλλά ναι, το έχω κάπως λιώσει το άλμπουμ τον τελευταίο αυτό ένα μήνα. εύγε franz ferdinand, το καλοκαίρι αξίζετε κάγκελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: